1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Thaise kokoscurry met aardappelschijfjes of krieltjes

Thaise kokoscurry met aardappelschijfjes of krieltjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gr. Aardappelschjfjes (of krieltjes
300 gr. Kipfilet
3 eetlepels olie
2 eetlepels Thaise, rode currypasta
1 blik kokosmelk
2 eetlepels Thaise vissaus
Zak Thaise wokgroente
2 eetlepels fijngehakte koriander
300 gr. Rijst (ong. 75 gr. pp.)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en kruid ze naar smaak.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en bak de kip lichtbruin. leg ze daarna even op een bord.
Bak (in een koekenpan) de aardappelschijfjes voor en bestrooi ze met wat zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Fruit de currypasta zachtjes aan in de wok tot deze lekker gaat ruiken. Voeg de kokosmelk en de vissaus toe. Schep daarna de kop en de gebakken aardappelschijfjes erdoor. Voeg de wokgroente toe, en stoof de curry in nog ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
Strooi als laatste de koriander er over heen.

Bron

Beetje van mezelf en de rest van een oud kopietje afgehaald



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carriator


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carriator
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top