GEHAKTBALLEN MET JUS
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 personen
1 kg ongekruid, gemend of rundergehakt2 t zout
1/2 t zwarte peper
1 t geroosterd korianderzaad en erna gemalen
1/4 t kruidnagel poeder
1/4 t droge tijm
1/4 t piment poeder
1/4 t nootmuskaat
1 e bruine azijn
boter voor bakken van gehaktballen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 395,46 kcal |
Koolhydraten | 0,53 g |
Eiwitten | 31,57 g |
Vetten | 29,60 g |
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er gehaktballen van.
2. Doen gehaktballen voor een uurtje in koelkast zodat alle smaken goed door elkaar trekken en de gehaktballen goed opstijven.
3. Bak gehaktballen tot krokant en door en door gaar en haal uit pan. Houd ze warm.
4. Maak van braadvet een Jus
Serveertip
Serveer jus over gehaktballen.
Lekker met patat en verse salade. Of met Aardappelpuree en Gekookte rode kool