1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. GEHAKTBALLEN MET JUS

GEHAKTBALLEN MET JUS

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2010

Ingrediënten 6 personen


1 kg ongekruid, gemend of rundergehakt
2 t zout
1/2 t zwarte peper
1 t geroosterd korianderzaad en erna gemalen
1/4 t kruidnagel poeder
1/4 t droge tijm
1/4 t piment poeder
1/4 t nootmuskaat
1 e bruine azijn
boter voor bakken van gehaktballen


GEHAKTBALLEN MET JUS

Ze liggen lekker te pruttelen. (Foto van Louise)

Ze liggen lekker te pruttelen. (Foto van Louise)
GEHAKTBALLEN MET JUS

Heerlijk met de rode kool en aardappelpuree (Foto van Louise)

Heerlijk met de rode kool en aardappelpuree (Foto van Louise)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er gehaktballen van.
2. Doen gehaktballen voor een uurtje in koelkast zodat alle smaken goed door elkaar trekken en de gehaktballen goed opstijven.
3. Bak gehaktballen tot krokant en door en door gaar en haal uit pan. Houd ze warm.
4. Maak van braadvet een Jus

Serveertip

Serveer jus over gehaktballen.
Lekker met patat en verse salade. Of met Aardappelpuree en Gekookte rode kool



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top