500 gr rundergehakt
1 flinke bos snijbiet
2 uien
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
3 runderbouillontabletten
1 tl nootmuskaat
2 tl ketoembar
1/2 tl djinten
3/4 tl sereh
evt. 2 el sambal (goreng)
2-3 el geraspte kokos
evt. wokolie
scheut water
Wok met antikleeflaag, houten spatel, snijplank, groot en klein snijmes.
Voor de allereerste keer snijbiet gegeten - maar dat wordt vaker! Zonder sambal gemaakt i.v.m. jonge kinderen, maar die vonden het mèt de (zelfgemaakte) sambal van mama ook lekker!
Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika wassen, ontdoen van zaadlijsten en in grove stukjes snijden. Snijbiet wassen en in smalle reepjes snijden.
Gehakt rullen in een wok/hapjespan met antikleeflaag. Indien nodig wat wokolie toevoegen, dan ui en knoflook aanfruiten. Wanneer de ui glazig is de stukjes paprika erbij. Bouillontabletten erboven verkruimelen, even omscheppen en de kruiden erbij doen; als je van pittig houdt nu ook de sambal toevoegen. Al roerend bakken tot de paprika begint te verkleuren. Dan hand voor hand de snijbiet erin en steeds omscheppen. Wanneer alles goed gemengd is, de kokos erover strooien, een flinke scheut (heet) water erbij en alles even omscheppen. Deksel erop, vuur iets lager en 5 min. laten sudderen.
Lekker met witte rijst, gekookte noedels of evt. couscous. Aardappelpuree is ook een mogelijkheid.
Treesjuh 22-02-2021
Ik neem dit recept graag van je mee. Zodra de snijbiet in de volkstuin in het voorjaar bovenkomt, ga ik het maken. Lijkt me echt heel lekker. Groetjes Trees