1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Snijbiet
  5. Oosterse Snijbiet met Rundergehakt

Oosterse Snijbiet met Rundergehakt

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundergehakt
1 flinke bos snijbiet
2 uien
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
3 runderbouillontabletten
1 tl nootmuskaat
2 tl ketoembar
1/2 tl djinten
3/4 tl sereh
evt. 2 el sambal (goreng)
2-3 el geraspte kokos
evt. wokolie
scheut water


Verder heb je nodig


Wok met antikleeflaag, houten spatel, snijplank, groot en klein snijmes.


Voor de allereerste keer snijbiet gegeten - maar dat wordt vaker! Zonder sambal gemaakt i.v.m. jonge kinderen, maar die vonden het mèt de (zelfgemaakte) sambal van mama ook lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika wassen, ontdoen van zaadlijsten en in grove stukjes snijden. Snijbiet wassen en in smalle reepjes snijden.

Bereidingswijze

Gehakt rullen in een wok/hapjespan met antikleeflaag. Indien nodig wat wokolie toevoegen, dan ui en knoflook aanfruiten. Wanneer de ui glazig is de stukjes paprika erbij. Bouillontabletten erboven verkruimelen, even omscheppen en de kruiden erbij doen; als je van pittig houdt nu ook de sambal toevoegen. Al roerend bakken tot de paprika begint te verkleuren. Dan hand voor hand de snijbiet erin en steeds omscheppen. Wanneer alles goed gemengd is, de kokos erover strooien, een flinke scheut (heet) water erbij en alles even omscheppen. Deksel erop, vuur iets lager en 5 min. laten sudderen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met witte rijst, gekookte noedels of evt. couscous. Aardappelpuree is ook een mogelijkheid.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van avinju


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van avinju
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top