kruidenkaas muffins
- Wereld, Borrelhapje
- 20-30 min.
voor feestelijke buffetten en borrelhapjes
Ingrediënten 12 recipe.people
100 g zelfrijzend bakmeel1 ei
1 dl melk
4 eetlepels olijfolie extra vierge
100 g Hollandse kruidenkaas, geraspt bosuitjes, in dunne ringetjes
zout en (versgemalen) zwarte peper
Benodigdheden
kommuffinvorm met 12 miniholtes (van ca. 3 cm)
mixer
kom
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C. Muffinvorm invetten.
Bereidingswijze
In kom bakmeel met ei, melk en olie tot stevig, glad beslag roeren. Kaas en bosuitjes erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Beslag in muffinholtes scheppen. In midden van oven muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm of koud.
Bron
ah
Serveertip
op een schaal