Pruimentaart met walnoten
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-09-2010
Heerlijke herfsttaart, pruimen zijn er nu volop, uit deze taart haal je ongeveer 12 stukken
Voorbereiding
Vet een sprinvorm van 26 cm doorsnee in en bestrooi hem met een beetje bloem
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten
Hak de noten fijn
Verwarm de oven voor op electrisch 175
hetelucht 150
gasstand 2
Bereidingswijze
Meng de creme fraische met 3 eieren, 75 gr. suiker en de custard.
Roer hier de noten door.
Roer 125 gr. boter, 100 gr. suiker, de vanillesuiker en een snufje zout met de mixer in 3-4 minuten romig.
Roer er dan 2 eieren, een voor een, door
zeef de bloem en het bakpoeder erover en roer er doorheen
Strijk het beslag in de vorm en druk de pruimenhelften, dicht tegen elkaar, in het beslag.
Verdeel dan het noten mengsel erover.
Bak de taart in 45-50 minuten in de oven gaar.
Laat afkoelen voor dat je de vorm weghaalt.
Bron
Foodies
Serveertip
lekker met slagroom of creme fraische
Laatste reacties
Was een groot succes! De pruimen waren nog net niet helemaal rijp en dat maakte dat de taart een heerlijk fris zure smaak had.