Pruimentaart met walnoten

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2010

Heerlijke herfsttaart, pruimen zijn er nu volop, uit deze taart haal je ongeveer 12 stukken

Deel dit recept

Ingrediënten
125gr.boter en een beetje voor het invetten
225 gr. bloem en een beetje voor het bestuiven van de springvorm
800 gr. pruimen
75 gr. walnoten
250 ml creme fraische
5 eieren
175 gr. suiker
15 gr. custard
1 zakje vanillesuiker
zout
1/2 zakje bakpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vet een sprinvorm van 26 cm doorsnee in en bestrooi hem met een beetje bloem
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten
Hak de noten fijn

Verwarm de oven voor op electrisch 175
hetelucht 150
gasstand 2

Bereidingswijze

Meng de creme fraische met 3 eieren, 75 gr. suiker en de custard.
Roer hier de noten door.
Roer 125 gr. boter, 100 gr. suiker, de vanillesuiker en een snufje zout met de mixer in 3-4 minuten romig.
Roer er dan 2 eieren, een voor een, door
zeef de bloem en het bakpoeder erover en roer er doorheen

Strijk het beslag in de vorm en druk de pruimenhelften, dicht tegen elkaar, in het beslag.
Verdeel dan het noten mengsel erover.
Bak de taart in 45-50 minuten in de oven gaar.

Laat afkoelen voor dat je de vorm weghaalt.

Bron

Foodies

Serveertip

lekker met slagroom of creme fraische

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

irenelennings avatar
irenelennings 01-08-2014

Was een groot succes! De pruimen waren nog net niet helemaal rijp en dat maakte dat de taart een heerlijk fris zure smaak had.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten