Rode koolschotel met gehakt

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Rode koolschotel met gehakt

    Rode koolschotel met gehakt

    Rode koolschotel met gehakt

  • Rode koolschotel met gehakt

    Rode koolschotel met gehakt

    Rode koolschotel met gehakt

Familie porties uit de ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 rode kool
1 kg aardappelen
1 zure appel
mespunten nootmuskaat,kaneel, kruidnagel
1 blaadje laurier
naar smaak peper en zout
1 scheut rode wijn azijn
150 ml water
2 eetlepels bruine
basterdsuiker
100 ml melk
1 klont boter
paneermeel
1 ui
1 pond rundergehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kookpannen
1 ovenschaal

Voorbereiding

Schil en kook de aardappels gaar, en pureer ze met de melk en wat boter. Was en snij de rode kool, in een pan doen met het water. Sprenkel de azijn over de kool, en ook de kruiden eroverheen strooien, en de suiker, dan koken, niet langer dan 20 minuten. Kook de laatste 10 minuten de in blokjes gesneden en geschilde appel mee. Bak ondertussen het gehakt rul, met een uitje erbij , in wat boter, niet teveel. Voeg peper en zout naar smaak bij.

2. Neem een flinke ovenschaal, leg onderin het gehakt . Daarover de rode kool en appel verdelen, en dan de puree mooi erover doen, met wat paneermeel.

3. Tot slot nog in de oven gratineren, 20 minuten. Of in de koelkast zetten, en afbakken op een later tijdstip , dan wel minstens nog een half uur in de oven Eet smakelijk !!

Bereidingswijze

Of in de koelkast zetten, en afbakken op een later tijdstip , dan wel minstens nog een half uur in de oven Eet smakelijk !!

Bron

all recipes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dinnys3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten