Ovenschotel van rode kool, appelmoes, aardappelpuree en geha
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Rodekool als ovengerecht met gehakt
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr. Rodekool3 dl. Appelmoes
750 gr. Aardappel
500 gr. Gehakt, half-om-half/ runder
2 Uien
boter
melk
zout peper nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 508,67 kcal |
Koolhydraten | 52,50 g |
Eiwitten | 32,43 g |
Vetten | 16,36 g |
Benodigdheden
koekenpanovenschaal
Voorbereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
Snij dde rode kool in kwarten verwijde de stronk was ze en snijd ze klein. Blancheer de rode kool voor 4 minuten
Fruit de uien aan
voeg gehakt toe en bak het rul
afsmaken met peper en zout
maak de aardappelpuree lekker smeuïg met een klontje boter en een scheutje melk en nootmuskaat zout en peper.
Beboter een ovenschaal
Doe eerst het rul gebakken gehakt en de uien in de ovenschaal dan een laagje appelmoes dan een laagje rode kool
dek het af met de aardappel puree
Bestrooi dit met paneermeel of beschuitkruim
paar klontjes boter erop.
Bereidingswijze
zet deze schotel circa 35 min. in de oven op 200 graden