Rode kool op zijn Frans
- Frans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Rode kool die met biezondere kruiden wordt gestoofd
Ingrediënten 6 recipe.people
1 rode kool.zeer fijn gesneden.1 l. water.
5 eetl.suiker.
4 kruidnagels.
2 kaneelstokjes.
1 laurierblad.
4 gekneusde peperkorrels.
1/2 steranijs.
1 eetl. gember poeder..
1 glas rode port.
3 plakjes ontbijtkoek.
4 in stukjes gesneden appel.
1 dl. azijn.
3 eetl.lindehoning.
mespuntje zout.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 218,64 kcal |
Koolhydraten | 39,60 g |
Eiwitten | 4,23 g |
Vetten | 0,55 g |
Benodigdheden
Keukenmachinegrote kookpan
Voorbereiding
zet alle ingrédienten klaar
Bereidingswijze
Zet het water op in een grote kookpan en breng het aan de kook.
Voeg al de kruiden, suiker, honing en de stukjes appel toe, en laat dit ong.4 min.zachtjes koken. Voeg nu de fijngesneden rode kool toe.
Laat dit ong.45 min stoven, en roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt.
Bron
internet
Serveertip
Heerlijk met hachee en puree.
Ook met wild of speenvarken is dit erg lekker.