kroketten

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2010

niets gaat boven zelfgemaakte kroketten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. runderpoulet
1 ui fijngesneden
1 prei fijngesneden
1 worte
1 laurierblaadje120 gr. patentbloem
100 gr. roomboter
3 losgeklopte eieren
250 gr. paneermeel
wat extra bloem
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet het poulet op met koud water,de ui, wortel,laurierblaadje,prei, peper en zout
Laat dit in 2 tot 3 uur gaarworden op een zacht pitje, schep af en toe het schuim van het water.

Bereidingswijze

zeef de bouillon en maak het vlees klein.

Smelt de boter en voeg hier de bloem aan toe, warm het geheel een paar minuten op een laag vuur.

Voeg beetje voor beetje, in totaal 8 deciliter, van de bouillon toe zodat er een dikke gladde ragout ontstaat. Dit dan even laten koken.
Voeg het vlees toe en breng op smaak met zout en peper.
Zet dit zeker 3 uur in de koelkast zodat het goed op kan stijven.

Klop de eieren los.
doe de paneermeel in een wijde kom of groot bord, ook een bord met bloem klaarzetten.

Maak van de opgesteven ragout 4 dikke korte worstjes(kroketten)
Haal deze doorde bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel.
Haal nogmaals door het ei en dan weer paneermeel.

Frituur de kroketten 4 minuten op 180 graden.

Bron

beetje van mezelf en een beetje van.... ......

Serveertip

Lekker op een vers witbroodje met mosterd

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten