Aardappelkoekjes

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2010
  • Aardappelkoekjes

    Aardappelkoekjes

    Aardappelkoekjes

Oorspronkelijke naam "Hashed Brown Potatoes"
Eigenlijk is het geraspte aardappel met nog wat andere ingrediënten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 (grote) aardappelen
1 kleine ui
1 losgeklopt ei
1 tl bloem
2 tl fijngehakte (liefst verse) kruiden:
peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm)
1 el olijfolie
2 el plantaardige olie
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grove rasp
Theedoek
Kom
Koekepan
Snijplank
Mes
Spatel

Voorbereiding

Ui pellen
Kruiden hakken
Aardappelen schillen

Bereidingswijze

Rasp de aardappelen en ui grof op een schone theedoek. Knijp het teveel aan vocht eruit en doe dan alles in een kom.

Voeg het losgeklopte ei, de bloem, fijngehakte kruiden, olijfolie, peper en zout toe en meng alles goed.

Verhit 1 tl plantaardige olie in een koekepan en voeg 1 el van het aardappelmengsel toe.
Druk het zachtjes plat met een spatel en een in de vorm van een rond koekje en bak het aan beide kanten 4-5 minuten tot het goudbruin is.

Hou het warm terwijl je de rest bakt.

Bron

Brunch (Joy Skipper)

Serveertip

Erg lekker als lunchgerecht met gegrilde tomaten en gebakken eieren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 29-04-2016

Lekker! Dankjewel.

BethinaBikker avatar
BethinaBikker 06-02-2013

Gisteren gemaakt en ik moet zeggen: het was erg lekker!!

anita4 avatar
anita4 05-04-2011

neem ik zeker mee, dank je wel groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten