Gevulde tomaten met quinoa
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
125 g quinoa3 dl groentebouillon
1 el olijfolie
1 kleine rode ui (gepeld en gesnipperd)
50 g paddestoelen of kastanjechampignons
1/2 tl gemalen komijn
25g pijnboompitten (geroosterd)
6 vleestomaten
75 g geraspte extra belegen kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 313,23 kcal |
Koolhydraten | 23,39 g |
Eiwitten | 12,68 g |
Vetten | 16,83 g |
Benodigdheden
Pan, koekepan, ovenschaalVoorbereiding
Oven voor verwarmen op 200 ºC
Uitje snipperen
Pijnboompitten roosteren
Ovenschaal invetten
Bereidingswijze
Breng de quinoa met de groentebouillon aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen de olie in een koekepan en fruit de rode ui 2-3 minuten. Voeg dan de paddestoelen/kastanjechampignons en de komijn toe. Bak dit geheel nog 2-3 minuten en voeg de pijnboompitten toe.
Giet de quinoa af, doe het terug in de pan het schep het paddenstoelenmengsel erdoor.
Snij de bovenkant van de tomaten af en lepel ze uit. Meng het vruchtvlees samen met de geraspte kaas door het quinoamengsel.
Schep dit mengsel in de tomaten, druk het stevig aan en leg de bovenkant van de tomaat weer op de tomaten. (zodat ze niet uitdrogen in de oven) Zet ze in de ovenschaal 20-25 minuten in de oven.
Eet smakelijk.
Bron
Brunch (Joy Skipper)
Serveertip
Lekker met een frisse salade of stokbrood erbij.