1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gevulde tomaten met quinoa

Gevulde tomaten met quinoa

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2010

Ingrediënten 6 personen


125 g quinoa
3 dl groentebouillon
1 el olijfolie
1 kleine rode ui (gepeld en gesnipperd)
50 g paddestoelen of kastanjechampignons
1/2 tl gemalen komijn
25g pijnboompitten (geroosterd)
6 vleestomaten
75 g geraspte extra belegen kaas


Verder heb je nodig


Pan, koekepan, ovenschaal

Gevulde tomaat met quinoa
Gevulde tomaat met quinoa
Gevulde tomaat met rode quinoa

Lekker!

Lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voor verwarmen op 200 ÂșC
Uitje snipperen
Pijnboompitten roosteren
Ovenschaal invetten

Bereidingswijze

Breng de quinoa met de groentebouillon aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.

Verhit ondertussen de olie in een koekepan en fruit de rode ui 2-3 minuten. Voeg dan de paddestoelen/kastanjechampignons en de komijn toe. Bak dit geheel nog 2-3 minuten en voeg de pijnboompitten toe.

Giet de quinoa af, doe het terug in de pan het schep het paddenstoelenmengsel erdoor.

Snij de bovenkant van de tomaten af en lepel ze uit. Meng het vruchtvlees samen met de geraspte kaas door het quinoamengsel.

Schep dit mengsel in de tomaten, druk het stevig aan en leg de bovenkant van de tomaat weer op de tomaten. (zodat ze niet uitdrogen in de oven) Zet ze in de ovenschaal 20-25 minuten in de oven.

Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met een frisse salade of stokbrood erbij.

Bron

Brunch (Joy Skipper)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steffie32


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steffie32
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top