Monchoutaart aardbeien
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
Weekend verwenner
Ingrediënten 8 recipe.people
10 bastognekoeken125 gram roomboter
200 gram monchou
250 ml slagroom
50 gram witte basterdsuiker
1 zakje klopvast
scheutje aardbeien limonadesiroop
1 blikje aardbeienvlaai slagroom voor toefjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 462,72 kcal |
Koolhydraten | 32,30 g |
Eiwitten | 3,96 g |
Vetten | 35,07 g |
Benodigdheden
bakblik 20 cmbakpapier
steelpan
Voorbereiding
Maak de bastognekoeken helemaal fijn. Smelt de boter in de pan en voeg de bastognekoeken toe. Meng goed. Doe dit in een met bakpapier bekleede springvorm zet dit voor ca. 1 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Haal de monchou op tijd uit de koelkast, zodat hij iets zachter wordt.
Klop de slagroom met de basterd suiker en klopvast stevig.
Meng de monchou met een scheutje limonadesiroop en 4 eetl slagroom. Meng vervolgens de geklopte slagroom door de monchou en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
Smeer dit over de bastognekoeken bodem. Laat weer even opstijven in de koelkast. Als laatste de aardbeienvlaai vulling er over.
Bron
druppels/ dinnys3
Serveertip
En serveer met wat toefjes slagroom.