Periken kwarktaart
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
weekend verwenner kwarktaart zonder oven
Ingrediënten 8 recipe.people
Ingredienten:500 gram kwark
2,5 dl slagroom
2 dl melk
120 gram harde boter
120 gram tarwebiscuitjes
50 gram suiker
380 gram perziken
10 blaadjes gelatine
2 zakjes vanillesuiker
Benodigdheden
springvorm 24 cmbakpapier
steelpan
Voorbereiding
Smelt de boter in de pan en doe hier verkruimelde tarwe biscuitjes met een zakje vanillesuiker bij. Roer dit even door en druk dit in een met bakpapier bekleede springvorm van 24cm doorsnede.
Zet de springvorm minstens 10 minuten in de koelkast om de bodem hard te laten worden.
Bereidingswijze
Week de blaadjes gelatine in flink veel water en klop intussen de slagroom stijf met suiker en de overige vanillesuiker.
Verwarm de melk op het vuur tot net voor het kookpunt en los hierin de gelatine en op. Als dit is afgekoeld kun je de slagroom, kwark en melk door elkaar scheppen.
Naar smaak kun je hier nog (verse) vruchten aan toevoegen, in mijn geval zijn het perzikken in blokjes gesneden zijn geworden.
Klaar om samengevoegd te worden.
Schenk nu de kwarkvulling op de bodem en laat hem zeker 3 uur opstijven in de koelkast.
Serveertip
spuit wat dotjes slagroom en leg er nog een aantal in schijven gesneden perzik op.