1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Australische keuken
  5. Zoete aardappel met gerookte paprikapoeder

Zoete aardappel met gerookte paprikapoeder

  • Australisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2010

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl. gerookte paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
500 gr.- 1 kilo zoete aardappels, geschild in blokjes
1-2 el gehakte koriander
2 ingemaakte citroenen, vruchtvlees en witte schil verwijderd, fijngehakt



Een gerecht van Bill Granger uit de Delicious van oktober 2010, voor 4 tot 6 personen. Wij aten het bij een salade en krokante varkensbuik (ook recepten van Bill Granger).

Wij vonden het delicious!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan of hapjespan en roerbak de ui ca. 5 min. Voeg knoflook, paprikapoeder en korianderpoeder toe en roerbak nog ca. 1 min.

Voeg 250 ml. water toe en roer ales goed om. Voeg de aardappels toe en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat zachtjes 12 min. koken.
Neem de deksel van de pan en laat nog 5- 10 min. koken tot het water verdampt is en de aardappels zacht zijn.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Bestrooi met de koriander en de ingemaakte citroen.

Serveer warm of op kamertemperatuur

Serveertip

Als je de complete maaltijd wil maken, klik hier voor de salade met granaatappelpitjes
en voor de krokante varkensbuik klik hier

Bron

Bill Granger/ Delicious, okt. 2010



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top