1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Visschotel uit de oven à la Mama

Visschotel uit de oven à la Mama

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2010

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (vriezer)
1 pak bamigroenten (wokgroenten)(koeling) NB. er moet een rode peper in zitten; anders moet je die ff los kopen
Viskruiden (met zout) (Verstegen)
2 Tilapiafilets of andere witvis(vriezer)
2 zalmmoten (vriezer)
1 bakje rivierkreeftjes
1 bakje hollandse garnalen (grijs)
bloem
boter
melk
geraspte kaas (zakje)
ei


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Makkelijk visrecept uit de oven. Het recept is trouwens van origine met alleen witvis. Mijn zus heeft de toevoeging gedaan met de andere vissoorten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Vet de ovenschaal goed in (echt goed!!!)
Beleg dan de ovenschaal met bladerdeeg ook de zijkanten (als er wat over hangt gewoon laten hangen, uiteindelijk doe je alle ingrediënten er in en dek je het af met het resterende bladerdeeg.


Snij de tilapiafilet en de zalmmoten in stukjes. Roerbak dan de groenten (inclusief de gesneden rode peper (zaadjes verwijderen; deze zorgen voor het hete)) en de vis in stukjes, de kreeftjes en de garnalen. Breng op smaak met de viskruiden. Mag best wel wat, maar proef zowiezo even.


Dan doe je alles in de ovenschaal over het bladerdeeg.


In een pannetje ga je de kaasbechamelsaus maken. Dit kan ik alleen op gevoel; dus ga je t ook op gevoel leren ;-) Je kan altijd bijmaken....tis niet moeilijk.
Doe wat boter in een steelpannetje. Laat dit op een zacht vuurtje smelten (bij boter uit een flesje moet hij er glazig; doorschijnend uit zien. Niet bruin laten worden dus). voeg dan zoveel bloem toe en roer totdat je een klont (beetje deegachtig) krijgt. Ga dan langzaam melk toevoegen terwijl je roert. Laat het tot aan de kook komen en je zult merken dat de saus dikker wordt. Je kan telkens zoveel melk toevoegen totdat hij goed is. De saus mag best wel dik zijn. Het is een zelfde sausje wat je ook over groenten kunt doen, dan weet je denk ik wel wat ik bedoel. Op het laatst voeg je dan de geraspte kaas toe. Hierdoor zal hij ook nog iets dikker worden. Liever dikker dan dunner is het motto, want in de groenten in de schotel zit ook vocht.


Als de saus klaar is verdeel je hem over de schotel. Dek af met de resterende bladerdeeg. Smeer uiteindelijk het rauwe ei erover (krijgt hij mooie glans van) en hij kan in de oven. Ff 3 kwartier wachten en smullen maar!!!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mlleruelle


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mlleruelle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top