INDONESISCHE SPONSCAKE

  • Indonesisch,
  • 30-60 min.
  • INDONESISCHE SPONSCAKE

    INDONESISCHE SPONSCAKE

    INDONESISCHE SPONSCAKE

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
10-Grote eieren
2-theelepels cream of tartar*
2-zakjes vanillesuiker
180 gran-bloem
250 gram-witte basterdsuiker
200 ml-kokosmelk
2 eetlepels-olie
1 flesje-pandanaroma*
*!van het merk koepoe-koepoe,verkrijgbaar bij de toko.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 363,70 kcal
Koolhydraten 49,98 g
Eiwitten 11,07 g
Vetten 13,04 g

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 180 graden en zet de speciale badvorm voor sponscake(diameter 30 cm;verkrijgbaar bij de toko)zonder invetten in de oven.

Bereidingswijze

Roer in een kommetje kokosmelk,olie en pandanaroma door elkaar.Splits de eieren.Doe het eiwit in een eerste beslagkom en voeg de vanillesuiker en craem of tartar toe.Mix het 10 minuten en laat het staan.Mix in een tweede beslagkom de eidooiers gedurenda 5 minuten.Doe de basterdsuiker erbij en mix opnieuw 5 minuten.Voeg dan de gezeefde bloem toe en mix alles tot een glad beslag.Doe daarna het kokosmelk-mengsel erbij.
Voeg het eiwitmengsel uit de eerste kom beetje voor beetje bij het groene beslag.
Roer het voorzichtig om en schep alles in de warme bakvorm.Bak de cake 1 uur in de oven.Check met een satèprikker of de cake gaar is:komt de prikker droog uit de cake,dan is hij gaar.
Zet drie bekers omgekeerd op het aanrecht en zet de cakevorm(met de driesteeksels)op z`n kop erop-de cake valt er niet uit.Laat alles afkoelen.Snij daarna met een fileermes de cake los:eerst de randen dan het middenstuk.Plaats de cake voorzichtig op een schaal en maak als laatste de onderkant los.

Serveertip

lekker in de winter met een kopje groene thee

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

brenda_aad avatar
brenda_aad

Doorsturen

Home Recepten