
1 stuk(s) Verse ananas
3 eetlepel(s) bloemenhoning
50 milliliter dessertwijn
2 stuk(s) Vanille stokjes
300 gram Mascarpone
5 stuk(s) Eidooiers van dagverse eieren
1 pakje(s) Vanille suiker
1 snufje(s) zeezout
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes. Verwarm de honing tezamen met de dessertwijn op laag vuur. Voeg de stukjes ananas toe. Splijt 1 vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg merg + stokje toe aan het ananasmengsel. Laat +/- 10 minuten op middellaag vuur karameliseren, onder af toe omscheppen. Doe de ananas over in een schaal en zet afgedekt weg in de koelkast. Klop de mascarpone met de eidooiers en de vanille suiker, snufje zout en het merg van het 2e vanillestokje tot een homogeen mengsel. Schenk de mascarponecrème in de sifon. Sluit af en laat 2 slagroompatronen in de sifon leeglopen. Schud de sifon goed en zet tot gebruik (minimaal 2 uur) weg in de koelkast. Samenstelling glazen: Laat ananas + sifon +/- 15 minuten voor gebruik op temperatuur komen. Schud de sifon nog een aantal keer stevig en vul de glazen voor 2/3 met de espuma. Schep de ananas confit er bovenop. Garneer met enkele blaadjes (ananas)munt of citroenmelisse.
Recept van Esmée in `Wie is de chef`