Citroenkwark met cake en cranberrysaus
- Multi-cultureel, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-09-2010
simpel snel en heerlijk toetje voor alle dagen van de week.
maak het extra feestelijk met gasten. Moscato dAsti of een wat rijkere muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Wellicht is een glaasje citroenlikeur een goede suggestie.
Ingrediënten 4 personen
200 g cranberrys2 plakken cake
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 theel. geraspte citroenschil
1 theel. geraspte sinaasappelschil
4 eetl. vloeibare honing
witte wijn (indien nodig)
1/4 l citroenkwark
chocolaatjes
Benodigdheden
1 kompan
staafmixer
4 coupes
Voorbereiding
Was de cranberrys. Snijd de cake in blokjes. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Bereidingswijze
Doe de cranberrys met de geraspte citroenschil en sinaasappelschil en ongeveer 3 eetlepels water in een pan. Kook de cranberrys in ongeveer 15 minuten op een vrij laag vuur gaar. Roer de honing door de cranberrys. Pureer met de staafmixer. Verdun, als de saus te dik is, met een beetje witte wijn. Laat de saus afkoelen. Roer de slagroom door de citroenkwark. Leg wat blokjes cake op de bodem van 4 grote wijnglazen. Schep hier de helft van de cranberrysaus op. Verdeel de citroenkwark over de glazen. Schep de rest van de saus er bovenop.
Bron
boodschappen
Serveertip
Garneer dit nagerecht met chocolaatjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties