Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2010
  • Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

    Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

    Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

  • Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

    Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

    Thaise Pad Thai met tijgergarnalen

Pad Thai gebakken noedels staat in de top 3 van de bekendste gerechten van Thailand en wordt traditioneel gegarneerd met noten, omeletreepjes en knapperige taugé.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150g tijgergarnalen
50g tofu (optioneel)
10g gedroogde garnalen (verkrijgbaar in de toko, optioneel)
50 g bieslook
50g taugé
2 eieren
bouillon of water
pinda`s
citroensap

MeiAsia ingrediënten
1 pakje Pad Thai kruidenpasta
100g rijststicks
2el wokolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok en pan.

Bereidingswijze

1. Week de rijststicks 5 minuten in warm water.
2. Ontdooi de tijgergarnalen in koud stromend water, snijd de tofu en de bieslook. Was de taugé, en stamp de pinda`s fijn.
3. Giet een beetje wokolie in de pan. Voeg de tijgergarnalen toe zodra de olie heet is, en roerbak ze totdat ze rondom roze gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
4. Roerbak nu de tofu en de gedroogde garnalen in de pan. Voeg de rijststicks toe, gevolgd door een scheutje bouillon of water.
5. Verplaats de noedels naar 1 zijde van de pan, en bak aan de andere de 2 eieren tot een omelet. Roer ze daarna onder de noedels.
6. Roer nu de kruidenpasta erdoor, gevolgd door de tijgergarnalen, taugé en bieslook.

Serveertip

Serveer de Pad Thai met de gestampte pinda`s en het citroensap.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten