Gebakken rijst met kip en ei

  • Aziatisch,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-09-2010
  • Gebakken rijst met kip en ei

    Gebakken rijst met kip en ei

    Gebakken rijst met kip en ei

GemaaktGeproeftGoedbevonden

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
•4 eetl. plantaardige olie
•3 eieren, losgeklopt
•1 eetl. fijngehakte gember
•1 kipfilet, in dunne repen gesneden
•1 eetl. suiker
•2 eetl. sherry of shao hsing (Chinese wijn)
•300 gr. gekookte rijst
•1 hand tauge
•1 bosje, fijngesneden lenteui
•2 eetl. oetsersaus
•1 eetl. lichte sojasaus
•1/4 theel. sesam olie
•bosje fijngesneden koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit de helft van de olie in een wok.

2. Wanneer de olie licht walmt voeg je de losgeklopte eieren toe. Laat de eieren goed uitlopen. Er ontstaat dan een dunne omelet.

3. Vouw dubbel en haal uit de pan.

4. Verhit de overige olie en bak hierin gedurende 30 seconde de gember.

5. Doe de kip in de wok en roerbak mee. Wanneer de kip dichtgeschroeid is schep je de suiker in de pan. Roer gedurende 20 seconde door.

6. Schenk dan de wijn en de oestersaus erbij en wok 20 seconden.

7. Schep de omelet erin en breek het ei met een spatel. Voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de koriander.

8. Na 2 minuten draai je het vuur uit, strooi de koriander er overheen en serveer.

Bron

NoordHollandsDagblad

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten