1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Ministoofpot zalm en paprika

Ministoofpot zalm en paprika

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2010

Ingrediënten 3 personen


 70g zalm met vel per persoon
 paprikacoulis
 3 plakken chorizo
peper en zout ,
beetje citroensap


Voor de Paprikacoulis:
3 groene puntpaprika`s
1 ui
1 teen knoflook
2 el paprikapesto
2 ons gesneden andijvie


Verder heb je nodig


Kleine stoofpotjes

stoofpannetje zalm, paprika
stoofpannetje zalm, paprika
stoofpannetje zalm, paprika en groente
stoofpannetje zalm, paprika en groente

De pannetjes staan al een hele tijd achterin de kast. De paprikas wachten op een experiment. Dus aan de gang

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe peper en zout op de zalm, druppel ook wat citroen erop en laat de zalm 30 min. rusten.

Bereidingswijze

Gril 3 groene puntpaprika. Laat ze afkoelen in een plastic zak. Verwijder het vel, de zaadlijsten en de zaden, snij ze in grove stukken. Fruit een ui en de knoflook, voeg de paprika`s bij. Doe de pesto erbij en daarna de andijvie.
Laat alles even 5 min. pruttelen. Pureer het met de blender. Voeg als het te dik wordt een beetje water of witte wijn toe.
Doe een laag coulis in de pannetjes (+/-2/3van de pan) en leg daarop de zalm met vel boven. Vul aan met de coulis. Dek af met een plak chorizo.
Zet de pannetjes 25 min. In de oven op 200 gr.

Serveertip

Lekker met gegratineerde groenten en/of een stokbroodje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top