Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-2013
  • Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

    Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

    Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

  • Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

    Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

    Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

  • Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

    Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

    Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

Zelfs mensen die niet zo van vis houden vinden dit super lekkerrrrrrrrrrrrrrrr.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 600 gram kabeljauwfilet
* 2 of 3 tomaten
* Italiaanse kruiden
* 1 theelepeltje knoflookpoeder
* geraspte Parmazaanse
* zout en peper uit de molen
* beetje olijfolie
* beetje citroensap
* scheut Tonino blanco
* 8 plakjes pancetta
* 250 gram champignons
* flinke ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut Tonino blanco of witte wijn, met een beetje citroensap en wat knoflookpoeder in een platte ovenschaal zodat het ruim voldoende is om de bodem te bedekken.
De kabeljauwfilet ( of witvis zoals pangasius of tilapia ) .moet nog een keer een beetje zwemmen en mag niet droog worden in de oven.
Bestrooi de rauwe vis aan beide kanten met gemalen peper en zout en verdeel het over de schaal.
Bak de ui en de champignons en strooi er tijdens het bakken wat Italiaanse kruiden over.
Bedek de vis met dit mengsel en bak vervolgens in dezelfde pan even de plakjes pancetta of ontbijtspek die je daar weer bovenop legt.
Op elke vis 2 of 3 schijfjes tomaat met wat zout en Italiaanse kruiden.
Op iedere tomatenschijf een "hoopje" Parmazaanse of oude geraspte kaas en wat peterselie.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180graden zodat de kaas een grillkorstje krijgt.

Smul ze !!

Bron

Van mijn " Zussie " Joyce202

Serveertip

Elke aardappel variant of pasta met een frisse (rucola) salade erbij....

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 01-12-2017

Vandaag dit lekkere recept weer eens gemaakt.Het is zon dag dat ik aan Joyce denk, waarbij dit recept is ontstaan en spontaan op smulweb terecht kwam nu heb jij het aangepast met smakelijke ingredienten waar mijn gezin iedere keer weer van smult .Ben ook benieuwd wat onze gast er straks van vind.

parel62 avatar
parel62 11-09-2015

Was weer even geleden ,wat hebben we gesmuld. Blijft echt een lekker recept !

creabren avatar
creabren 14-01-2014

Ik ben helemaal geen viseter, Toch trok dit recept mij aan en ik vond het heerlijk. Dank je wel!

ger1958 avatar
ger1958 16-12-2013

@mpml, indien je op " bewaar " klikt dan zie je als je even wacht dat het veranderd in "bewaar niet " Het recept is dan opgeslagen.

mpml avatar
mpml 16-12-2013

Bedankt voor je reactie Ger, maar het vakje wordt idd rood en vervolgens gebeurt er niets meer. Nog een optie?

IZim avatar
IZim 16-12-2013

Dat probeer ik maar dan wordt het vak bewaar rood maar er wordt niets bewaard

IZim avatar
IZim 16-12-2013

Wilde dit recept ook bewaren maar het bewaren wil nog niet lukken

ger1958 avatar
ger1958 16-12-2013

@mpml, @mpml, Ga, naar het recept en klik onder de foto's in de balk op " bewaar "

ger1958 avatar
ger1958 16-12-2013

@mpml, @mpml, Ga, naar het recept en klik onder de foto's in de balk op " bewaar "

ger1958 avatar
ger1958 16-12-2013

@mpml, @mpml, Ga, naar het recept en klik onder de foto's in de balk op " bewaar "

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten