Amuse van bloemkoolroom met spekjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2010
  • Amuse van bloemkoolroom met spekjes

    Amuse van bloemkoolroom met spekjes

    Amuse van bloemkoolroom met spekjes

  • Amuse van bloemkoolroom met spekjes

    Amuse van bloemkoolroom met spekjes

    Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Eetclub Inge

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetl. vloeibaar bakproduct

1 sjalotje, fijngesnipperd
150 g bloemkool, in kleine roosjes
200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper
50 g ontbijtspek, in kleine blokjes
1 eetl. gehakte bieslook

4 kleine glaasjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa
4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in
4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine).
• Vervang de bloemkool door broccoli.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten