De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2010
  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.

Deel dit recept

Ingrediënten

    Ingrediënten voor 10 personen
    HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels , totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 28 cm. doorsnee. Bakpapier; Pan; Garde; Kom; zeef; aluminium folie

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden C.

Dit recept staat al bij mijn recepten en is een groot succes
zie:
http://www.smulweb.nl/1319936/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart

Bereidingswijze


    Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden.. Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer(met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin. Let op: op tijd een stuk alu.folie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!! Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven!!!!!

Bron

internet

Serveertip

Je kunt er slagroom op doen, maar persoonlijk vind ik dat intens jammer van de heerlijke romige smaak.

VERDER NOG EEN BEWAARTIP: als de taart goed is afgekoeld en je hebt de springrand verwijderd, dan kun je de taart op de bodem van de springvorm laten zitten. doe er een grote plastic zak luchtdicht overheen en goed dichtmaken(b.v. plastic pedaalemmer zak) en zet de taart in de koelkast.

Nog een tip als variatie: hij is ook erg lekker om eens met rum-rozijnen kookpudding te maken. ook heerlijk!

NOG EEN BINNENGEKREGEN TIP VAN RONALD 58 DIE IK BESLIST EVEN WIL VERMELDEN:



    Tip: het deeg klaarmaken en dan als bol in folie verpakt koud laten worden in de koelkast. Vervolgens met deegroller platmaken. Gaat makkelijker dan ter plekke het deeg uitdrukken in de vorm. Succes, Ronald

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 18-02-2021

meeuw405. wat leuk dat je dit recept gaat maken. Het is bij iedereen een groot succes. ik hoop dat het je goed gaat smaken. Ik zou het leuk vinden als je het even liet weten. . Fijne dag en succes met het bakken

meeuw405 avatar
meeuw405 18-02-2021

Hallo, je recept meegenomen en ga deze van het weekend maken. Smulgroet Els

ruthbrock avatar
ruthbrock 18-09-2019

Pliennus. Die 1e foto is niet van mij. Klopt niet. De 2e foto is van mijn taart, klik maar op het rechter pijltje, zó moet hij eruit zien. Gewoon mijn recept volgen . Dan komt het beskist goed. NIET naar de 1e foto kijken. Ik weet niet wie die zonder mijn goedvinden geplaatst heeft. Dat kruim klopt absoluut niet. Succes en laat het je smaken, het is echt een toppertje

Pliennus avatar
Pliennus 18-09-2019

Ik snap de foto waarop ik kruim, onder de stukjes appel, onderop de bodem zie, niet zo goed. Ik lees nl. alleen terug dat ik de vorm met deeg moet bekleden. Zie ik iets over het hoofd?

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-09-2015

IJmuiden 1, wat een leuke reactie. Dank je wel. Fijn dat het zo goed beviel. Fijn weekend

IJmuiden1 avatar
IJmuiden1 24-09-2015

Inderdaad de lekkerste appeltaart ooit!

ruthbrock avatar
ruthbrock 11-11-2013

10ekeR : Dank je wel voor je enthousiaste reactie en heerlijk dat het dan ook zo geslaagd is voor de verjaardag van je man en dan ook nog gemaakt in een nieuwe oven. Ik ben altijd blij met blije mensen. Als je zin hebt dan kun je nog meer reacties lezen. klik dan even op de in het recept geplaatste andere link , waar dit recept nogmaals opstaat. Fijne week en lieve groetjes van Ruth

10ekeR avatar
10ekeR 11-11-2013

Net een nieuwe oven en vandaag is m`n man jarig wat doe je dan? Google op de "lekkerste appeltaart" en ben de uitdaging aangegaan van dit recept met als resultaat ........... Een werkelijk onwijs lekkere appeltaart!! En tegen Hilda Huiskamp wil ik zeggen "dank je wel voor het delen van dit recept"!

renata2 avatar
renata2 29-12-2012

Ja deze taart is idd lekker heb hem ook al doorgegeven aan verschillende familieleden en vrienden bedankt.

MargoMM avatar
MargoMM 24-06-2012

Dit is inderdaad een superlekkere taart. Heb het recept aan mijn kookvriendinnen doorgegeven en iedereen is even enthousiast. Behalve bij de koffie ook heerlijk als dessert met een bolletje roomijs. Succes verzekerd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten