Hartig gevuld brood

  • Nederlands, Brood
  • 20-30 min.
  • Hartig gevuld brood

    Hartig gevuld brood

    Hartig gevuld brood

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
150g gemengde paddestoelen
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
2cm verse gemberwortel
150g gerookte spekblokjes
300g kipfilet
zout
versgemalen peper
4 bosuitjes
100g ongezouten cashew-noten
4 eieren
1 oerbrood rond
zonnebloemolie voor bestrijken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Veeg de paddestoelen schoon en halveer ze.
Was, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij de paprika in kleine blokjes.
Pel en pers de knoflook.
Schil en rasp de gember.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en haal ze uit de pan.
Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper. Bak de kip in het achtergebleven vet in ca. 3 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan en bak de paddestoelen, paprika, helft van de knoflook en de gember ca. 3 minuten.

Bereidingswijze

Meng de kip en de spekblokjes door de groenten.
Was de bosuitjes en snij ze in ringetjes.
Hak de cashewnoten grof en voeg ze met de bosui toe aan het kipmengsel. Haal de pan van het vuur.
Klop de eieren los en meng ze door het kipmengsel. Breng op smaak met zout en royaal peper en laat het even rusten.
Snij de deksel van het brood en hol het brood uit. Wrijf met je handen het brood fijn en meng dit door het kipmengsel.
Smeer de binnenkant van het brood in met zonnebloemolie en de rest van de knoflook.
Vul het brood met het kipmengsel en plaats het op een rooster midden in de oven. Leg de deksel ernaast en bak het brood in ca. 25 minuten af

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Doorsturen

Home Recepten