Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop

    Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop

    Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eendenborsten a 220gr
1 spitskool
1 flesje zonnatura bietensap
1 potje appelstroop
400 gram aardappels
3 uien
maizena
bakboter
100 gram roomboter
1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij de uien in ringen en bak in een pan tot ze mooi bruin zijn
o laat ze met een scheutje water nog even zacht gaar koken
o draai het geheel tot een puree met de blender breng op smaak met zout en peper o schil de aardappels en zet met een beetje zout op in koud water
o kook de aardappels gaar, giet af en maak puree met de pureeknijper en breng op smaak met zout, peper, roomboter en het eitje
o puree afdekken met aluminiumfolie
o snij de eendenborst kruislings in op de vel kant en bak krokant

Bereidingswijze

snij de spitskool en stoof deze met een uitje en een beetje boter gaar
o de eendenborst kan in de oven 8 minuten op 185 graden o daarna nog 5 minuten laten rusten op een warme plaats
o maak onder tussen de saus van het bietensap en een eetlepel appelstroop en bindt af met maizena
o doe een schep aardappelpuree op bord leg daarop de spitskool en dan de eend
o zet puntje uienpuree op het bord en werk af met de saus

Bron

wie is de chef

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten