Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Voorbereiding
snij de uien in ringen en bak in een pan tot ze mooi bruin zijn
o laat ze met een scheutje water nog even zacht gaar koken
o draai het geheel tot een puree met de blender breng op smaak met zout en peper o schil de aardappels en zet met een beetje zout op in koud water
o kook de aardappels gaar, giet af en maak puree met de pureeknijper en breng op smaak met zout, peper, roomboter en het eitje
o puree afdekken met aluminiumfolie
o snij de eendenborst kruislings in op de vel kant en bak krokant
Bereidingswijze
snij de spitskool en stoof deze met een uitje en een beetje boter gaar
o de eendenborst kan in de oven 8 minuten op 185 graden o daarna nog 5 minuten laten rusten op een warme plaats
o maak onder tussen de saus van het bietensap en een eetlepel appelstroop en bindt af met maizena
o doe een schep aardappelpuree op bord leg daarop de spitskool en dan de eend
o zet puntje uienpuree op het bord en werk af met de saus
Bron
wie is de chef