Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2010
  • Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

    Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

    Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

  • Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

    Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

    Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

  • Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

    Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

    Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Deeg:
125 g boter + wat boter voor de vorm -
150 g suiker -
1 zakje vanillesuiker -
3 eieren -
1 theelepeltje gemalen kaneel -
200 g bloem + wat voor de vorm -
50 g maïzena -
2 tl bakpoeder ( je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken dan geen bakpoeder)-
150 gram kwark -
mespunt zout -

500 g pruimen of 4 - 5 appels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer of keukenmachine -
kom om te mixen -
springvorm van plm. 24 cm.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm met boter invetten en met wat bloem of paneermeel bestrooien.
Pruimen in tweeën snijden en pit verwijderen. Of appels schillen, klokhuis verwijderen en in vieren snijden.

Bereidingswijze

Ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar mixen. Deeg in de vorm doen. Halve pruimen of appels over het deeg verdelen.
Plm. 45 - 50 minuten bakken net onder het midden in de oven tot de taart mooi goudbruin is.

Bron

aangepast recept van internet

Serveertip

Bestrooi de taart met wat poedersuiker en geef er slagroom bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-08-2016

Wat gezellig Caro. Het is een heerlijke taart en gemakkelijk te maken. Ik wens je veel succes ermee. Groet, Petra

caroca avatar
caroca 15-08-2016

De laatste tijd ben ik veel aan het bakken met mijn dochter van 11. Dit lijkt mij een lekker recept dus neem ik deze mee naar mijn kookboek taart. Groetjes, Caro

jacqueline8972 avatar
jacqueline8972 07-09-2015

Gisteren gemaakt met appel en nu een variant met appel en kersen aan het proberen. De eerste is al op dus dat zegt genoeg lijkt mij!

Hilly20 avatar
Hilly20 26-03-2015

Perfecte snelle taart. Ik heb hem al gemaakt met pruimen, appels en peren.Heel lekker.

moontje67 avatar
moontje67 07-09-2014

Met stip gestegen in mijn receptenboek, heb m gemaakt met appels, pruimen en zelfs met ananas, in alle gevallen heeeeeerlijk!!!

margreethh avatar
margreethh 20-09-2013

Hoi Petra, De taart staat in de oven. Ik ben zó benieuwd! Ik laat je weten hoe -ie geworden is, alvast een fijn weekend! Groetjes, margreeth

helenafl avatar
helenafl 22-08-2013

Heb hem met pruimen uit schoonmoeders tuin gemaakt. Heerlijk! De kwark heb ik vervangen door soja yoghurt vanwege melkallergie, ging prima!

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 26-12-2012

Hallo Petra. Ik heb hem nu in een paar dagen 2 keer gemaakt. 1 keer met appel en pruimen. en een keer alleen maar pruimen. de appels blijven netjes bovenin tijdens het afkoelen. maar de pruimen verdwijnen tijdens het afkoelen naar beneden. dus heb je overal kraters. heb je misschien enig idee wat ik verkeerd gedaan heb?. de smaak is goed en hij is niet nat de 3 stollen zijn prima gelukt nu. hartelijke groeten. snoekbaars2

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 21-12-2012

Hallo Petra. Ik heb toch de pruimen maar gehaald. het zijn natuurlijk geen kwetsen want daar is hier in de zomer al moeilijk aan te komen laat staan nu. maar mijn vraag is: jou gebak ziet er altijd gelikt uit. bak je dit op hetelucht of boven en onder warmte. ik laat horen hoe het afloopt. groetjes en prettig weekend.snoekbaars2

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 17-12-2012

Hoi Petra. Ik ga hem proberen met appels. gr snoekbaars2

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten