Stap-voor-stap jachtschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2010
  • Stap-voor-stap jachtschotel

    Stap-voor-stap jachtschotel

    Stap-voor-stap jachtschotel

  • Stap-voor-stap jachtschotel

    Stap-voor-stap jachtschotel

    Stap-voor-stap jachtschotel

  • Stap-voor-stap jachtschotel

    Stap-voor-stap jachtschotel

    Stap-voor-stap jachtschotel

Jachtschotel volgens familiehotel Bakker in Vorden

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
800 g sukadelapjes of magere runderlappen, in dobbelstenen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
100 g boter + een beetje om in te vetten
50 g spekblokjes
2 uien, gesnipperd
4 kruidnagels
10 jeneverbessen, gekneusd
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen
900 g aardappelpuree (zelfgemaakte)
2 appels, geschild en in ringen
2 beschuiten, verkruimeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Voorbereiding

Stap 1: Bestrooi het vlees met de bloem; schud de overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Schep de spekblokjes en de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Stap 2: Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 1/2 uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe.
Stap 3: Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken. Verwarm de oven voor op 250 °C.

Bereidingswijze

Stap 4: Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree.
Stap 5: Leg daarop de plakken appel en bestrooi met de verkruimelde beschuit.
Stap 6: Zet de jachtschotel ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is

Bron

familiehotel Bakker in Vorden

Serveertip

Gebruik voor het bakken van het vlees een mix van olie en boter. De olie kan hoger verhit worden en daardoor schroeit je vlees sneller dicht. De boter geeft een mooie bruine kleur en een lekker smaakje

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tony101 avatar
tony101 22-11-2012

Ja joh, zo maak het zelf ook altijd. Heerlijk!!! Wel goede kwaliteit rundvlees kopen. Scheutje azijn erbij tijdens het stoven maakt het vlees extra mals. Goudreinetten gebruiken, zalig!

ginanl avatar
ginanl 05-11-2012

ik heb dit gerecht vandaag gemaakt en het is ooh zo lekker! bedankt voor het delen!

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 14-02-2012

Lijkt me echt lekker! Ik kan hier alleen geen ontbijtkoek krijgen, door wat kan ik dit vervangen? Alvast bedankt!

Access_Denied avatar
Access_Denied 14-02-2012

Deze ga ik zeker eens proberen. recept bewaard. dank daarvoor

tineke278 avatar
tineke278 04-01-2012

Bedankt voor dit lekkere recept, ik heb de jachtschotel inmiddels al 2 keer gemaakt, we hebben er rode kool bij gegeten, een heerlijke combinatie. Gr. Tineke

lgatewierik avatar
lgatewierik 01-11-2011

Dit lijkt mij een heerlijk gerecht. Heb het uitgeprint en ga dit zeker maken. ben benieuwd! gr. Leo

zoervleisj avatar
zoervleisj 16-10-2011

Ík heb het vandaag gemaakt en ik (en mijn man) kan maar een ding zeggen ""het was heerlijk"". Dit recept zal ik zeker vaker maken.

Wardruna avatar
Wardruna 18-09-2011

Ik ga het morgen maken. Het recept ziet er goed uit. Bedankt, Ingrid

elles1970 avatar
elles1970 14-12-2010

Mijn man heeft het altijd over jachtschotel (maakte zijn moeder vroeger) ik kende het helemaal niet maar ga dit recept eens proberen. Dankjewel gr. Elles

meeuw405 avatar
meeuw405 13-12-2010

Lijkt me lekker en ga het maken. Maar op de foto zie ik toch duidelijk schijfjes aardappel ipv puree.Kan natuurlijk ook. Smulgroeten Els

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten