Mini-bramenmuffins met vanillesaus

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gr. bramen
125 gr. bloem
1 1/2 theel. bakpoeder
1 ei
75 gr. + 2 eetl. suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eetl. olie
125 gr. halfvolle kwark
15 gr. custard
400 ml melk
100 ml slagroom
poedersuiker om te bestuiven
32-36 papieren vormpjes van 3 cm doorsnee
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de papieren vormpjes per 2 inelkaar en verdeel ze over een bakblik,
was de bramen en laat uitlekken
Verwarm de oven voor op 200 graden
hetelucht 175
gasstand 3

Bereidingswijze

Kluts het ei in een grote kom en roer er 75 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, de olie en de kwark door.
roer het bakpoeder door de bloem
Voeg de bloem door het kwarkmengsel, spatel het erdoorheen maar niet te lang, spatel als laatste de bramen erdoor(voorzichtig)probeer ze heel te houden
Verdeel het deeg met behulp van een theelepel over de vormpjes
Bak de muffins op het middenrooster in 18-20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rosster (in de vormpjes)
Roer de custard-2 eetl. suiker en het zakje vanillesuiker glad met 6-7 eetl. melk
Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook
Roer de aangemaakte custard erdoor en breng al roerende aan de kook, laat afkoelen
Bestuif de muffins met poedersuiker en serveer met de saus

Bron

Foodies

Serveertip

de vanillesaus kan zowel lauwwarm als koud erbij geserveerd worden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten