ZEEBAARS MET OLIJVENSAUS

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotten
4 ansjovisfilets uit een potje
75 gr.zwarte olijven zonder pit
2 zeebaarsjes (totaal circa 1 kilo) schoongemaakt
zeezout/peper
3 eetl. olijfolie
4 eetl. kappertjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
300 ml droge witte wijn
500 gr. gezeefde tomaten
1 bosje platte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

dep de zeebaars droog en snijd ze in 2 tot 3 cm dikke plakken
bestrooi de plakjes met zout

Bereidingswijze

Bak de vis op hoog vuur in 1 a 2 minuten aan iedere kant
Haal de vis dan uit de pan
Fruit in het braadvet van de vis de sjalotjes en de ansjovis in circa 2 minuten, voeg dan de olijven en de kappertjes toe en bak ze kort mee.
Voeg dan de knoflook toe en blus af met de witte wijn.
Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen
Roer de gehakte peterselie erdoor en voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Leg de plakken vis in de saus en gaar in circa 10 minuten op een zacht vuur.
Breng op smaak met peper en zout

Bron

Foodies

Serveertip

lekker met tagliatelle of rijst en een salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten