Camembert met kruiden uit de oven met druivencompote en not

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 ml druivensap
2 eetl. maizena
500 gr. witte druiven zonder pitten
50 gr. geschaafde amandelen
zout
1 doosje camembert
1 teentje knoflook
2 takjes tijn
1 takje rozemarijn
2 eetl. olijfolie
1 eetl. honing
notenbrood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lekker als voorgerecht maar ook gewoon bij een wijntje

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Hetelucht 175 graden
Gasstand 3
Haal de kaas uit het doosje en leg het doosje 5 minuten in koud water

Bereidingswijze

Breng het druivensap aan de kook
Los de maizena op in iets koud water en bind hiermee het druivensap
Laat afkoelen en roer goed los.
Snijd de druiven doormidden of in stukjes en meng met het afgekoelde druivensap en zet weg tot gebruik
Rooster de amandelen en bestrooi met iets zout

Snijd de bovenkant van de camembert
pel en snipper de knoflook, snijd de kruiden fijn
Meng de kruiden en knoflook met de olijfolie en de honing
Verdeel dit mengsel over de kaas
Zet de kaas terug in het doosje en laat in 10-15 minuten smelten in de oven
Meng de amandelen met de druivencompote





































Laat afkoelen en roer goed los.
Was de druiven en snijd ze in stukjes
Meng de druiven met het afgekoelde sap en zet weg tot gebruik
Rooster het amandelschaafsel en bestrooi met iets zout

Bron

foodies

Serveertip

Serveer de kaas met het doosje op een mooi bordje, geef er notenbrood en druivencompote bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten