Taart "van de arme"met gesmolten munster

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2010

andere pittige kaas kan natuurlijk ook maar met Munster is deze taart wel erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten
8 plakjes roomboter bladerdeeg
6 grote uien
300 gr. Munster of andere pittige kaas
600 gr. gerookte spekreepjes
150 ml creme fraiche
ev. verse peterselie
bakpapier
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien
verwarm de oven voor op 200 gr.
Hetelucht 175 graden
gasstand 3

Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar op de bakplaat op bakpapier en leg er weer bakpapier overheen
Dek het bladerdeeg dan af met een andere bakplaat en bak het zo in 20 minuten in de oven gaar.

pel en snipper de uien
snijd de munster in plakjes
bak het spek in circa 10 minuten krokant en gaar
Haal na 20 min. het bladerdeeg uit de oven, verwijder bakplaat en bakpapier(bovenste lagen)en laat iets afkoelen, smeer het bladerdeeg in met creme fraiche
Verdeel de spek, munster en ui over de creme fraische
bak nog enkele minuten tot de kaas gesmolten is,
bestrooi na het bakken met peterselie

Bron

foodies

Laatste reacties

ggiea avatar
ggiea 16-08-2011

Ik heb je recept mee genomen lijkt me heerlijk met een gemengde salade. Dank je wel Agnes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten