Taart "van de arme"met gesmolten munster
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-09-2010
andere pittige kaas kan natuurlijk ook maar met Munster is deze taart wel erg lekker
Ingrediënten
8 plakjes roomboter bladerdeeg6 grote uien
300 gr. Munster of andere pittige kaas
600 gr. gerookte spekreepjes
150 ml creme fraiche
ev. verse peterselie
bakpapier
Voorbereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien
verwarm de oven voor op 200 gr.
Hetelucht 175 graden
gasstand 3
Bereidingswijze
Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar op de bakplaat op bakpapier en leg er weer bakpapier overheen
Dek het bladerdeeg dan af met een andere bakplaat en bak het zo in 20 minuten in de oven gaar.
pel en snipper de uien
snijd de munster in plakjes
bak het spek in circa 10 minuten krokant en gaar
Haal na 20 min. het bladerdeeg uit de oven, verwijder bakplaat en bakpapier(bovenste lagen)en laat iets afkoelen, smeer het bladerdeeg in met creme fraiche
Verdeel de spek, munster en ui over de creme fraische
bak nog enkele minuten tot de kaas gesmolten is,
bestrooi na het bakken met peterselie
Bron
foodies
Laatste reacties
Ik heb je recept mee genomen lijkt me heerlijk met een gemengde salade. Dank je wel Agnes