VIJG MET GESMOLTEN BRIE,GEKRAMELLISEERDE WALNOTEN,WITLOF EN

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2010

Lekker herfstgerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 ml rode port
50 gr.+ 3 eetl. suiker
1 kaneelstokje
8 verse vijgen liefst blauwe of Turkse
200 gr. Brie de Meaux
1 eetl. boter
100 gr. walnoten
3 stronkjes witlof
1 eetl. olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 graden
hetelucht 175 gr.
gasstand 3

Bereidingswijze

Kook de port met het kaneelstokje en 3 eetl. suiker in tot de dikte van siroop
Snijd de vijgen bovenin kruiselings in tot net iets voor de helft
Snijd de brie in plakjes en verdeel over de vijgen
Zet de vijgen ongeveer 6 minuten in de oven.
Smelt de 50 gr. suiker met de boter tot het licht gaat kleuren.
Voeg de walnoten toe en karamelliseer de noten goudbruin
Maak de witlof schoon en haal de blaadjes van de stronk en maak aan met olijfolie
Haal de vijgen uit de oven, serveer op een mooi bordje per persoon een vijg, wat aangemaakte witlofblaadjes en de walnoten en besprenkel de portsiroop eromheen

Bron

foodies

Laatste reacties

Rengelina avatar
Rengelina 04-01-2013

Met Kerst dit recept gemaakt, het was overheerlijk! Dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten