Appel-taart met een vleug speculaas
- Montignac, Banket
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
300 gr grof volkorenmeel2 tl zuiveringszout
10 ml vloeibare natrena
2 eiwitten
1 mespunt nootmuskaat
3 el speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
1/2 tl kardamonpoeder
2 1/2 dl magere melk
1 el appelstroop
2 appels, Jonagold of goudrenetten
Benodigdheden
Springvorm
Oven/bakpapier
Bereidingswijze
Knip ovenpapier op maat en beleg hier de springvorm mee.
Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de appels.
Mix het beslag 1 1/2 a 2 minuten en giet het in de springvorm.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit, deel ze in vieren en snijd dit vierde deel in dunne plakjes tot bijna op het midden.
Druk ze als een waaier in de taart en bestrooi de appel met iets kaneel.
Bak de speculaastaart in een heteluchtoven op 140 graden Celsius in 60 minuten gaar en bruin en laat de taart afkoelen op een taartrooster.
Bron
Montignac