Appel-taart met een vleug speculaas

  • Montignac, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr grof volkorenmeel
2 tl zuiveringszout
10 ml vloeibare natrena
2 eiwitten
1 mespunt nootmuskaat
3 el speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
1/2 tl kardamonpoeder
2 1/2 dl magere melk
1 el appelstroop
2 appels, Jonagold of goudrenetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm
Oven/bakpapier

Bereidingswijze

Knip ovenpapier op maat en beleg hier de springvorm mee.
Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de appels.
Mix het beslag 1 1/2 a 2 minuten en giet het in de springvorm.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit, deel ze in vieren en snijd dit vierde deel in dunne plakjes tot bijna op het midden.
Druk ze als een waaier in de taart en bestrooi de appel met iets kaneel.
Bak de speculaastaart in een heteluchtoven op 140 graden Celsius in 60 minuten gaar en bruin en laat de taart afkoelen op een taartrooster.

Bron

Montignac

Laatste reacties

mobiel_1332184310 avatar
mobiel_1332184310 12-04-2012

Leuk recept. Alleen zou ik ipv Natrena stevia gebruiken en appelstroop zonder toegevoegde SUIKER !!! Mvg, Jerommeke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten