1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Tabouleh
  6. Lauwwarme tabouleh met haricots vert

Lauwwarme tabouleh met haricots vert

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-09-2010

Ingrediënten 4 personen


3 kopjes bruine bulgur, 2 bouillonblokjes, 7 kardemomzaadjes, grote theelepel venkelzaadjes, komijnzaadjes, 4 laurierblaadjes, 2 knoflooktenen, 2 uien, 1 el olijfolie om in te bakken en ook olijfolie geschikt voor salade, 2 ons haricots vert, 2 a 3 limoenen, 3 tomaten, 2 handjes gepelde walnoten, naar smaak maar wel lekker gul platte peterselie en muntblaadjes, lenteuitjes


Verder heb je nodig


Koekepan
kookpannen


De "mijn manier" taboulehsalade.
lekkerrrr en zo gezond! Vega of met kebab, mmmmmmm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij ui, lenteuitjes, knoflook, peterselie, munt, lenteuitjes, en tomaten fijn.

Bereidingswijze

Kook bulgur in 6 kopjes water met 1 bouillonblokje met de kardemom- venkel- komijnzaadjes en laurier 10 minuten. dan ong. 10 minuten zachtjes doorgaren. Ondertussen de haricots vert koken in bouillon. Ui en knoflook bakken in olie. Bij de ui de haricots vert voegen. De bulgur afgieten en even koud water erover. Bulgur bij groenten voegen, samen met de uitgeknepen limoenen, tomaten, peterselie, munt, walnoten, lekkere saladewaardige olijfolie en lenteuitjes.evt. nog wat extra zout en peper.

Serveertip

Een lekkere vega-maaltijdsalade waar je stokbrood of ook, lang leve de fusionkitchen, naanbrood bij kunt serveren.
maar het is ook lekker met kebab/lamsgehaktballetjes erbij!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvi1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvi1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top