Gegratineerde Coquilles in de schelp met wittewijnsabayon
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-09-2010
Vraag schone coquilles aan de visboer en vraag er dan de schelpen bij.
Voorbereiding
Bij Coquilles in schelp die je zelf openmaakt en schoonmaakt ga je als volgt te werk;
Snijd de coquilles aan de platte kant van de schelp open.
Schep er met een lepel het vlees uit en verwijder alle oneffenheden zodat je alleen het witte vlees overhoud(zorg wel dat dit heel blijft)Maak de schelp schoon en leg de schoongemaakte coquille hierin terug.
Verwarm de oven voor electrisch op 200 graden,
Hetelucht op 175 graden
Gas stand 3
Bereidingswijze
Kook de witte wijn met het laurierblaadje, de kruidnageltjes, de peperkorrels en de suiker in tot de helft.Verwijder dan de kruidnagels,laurierblaadje en peperkorrels.
Klop dan de eierdooiers met de ingekookte witte wijn au bain marie luchtig. klop met de garde net zolang tot je er achtjes (8 vorm) in kan maken met de garde.
Breng de sabayon op smaak met zout en peper.
Giet de sabayon in de schelpen tot 1/2 cm onder de rand van de schelp.
Schuif de schelpen in de oven en laat ze in 7 minuten garen.
Bron
Foodies
Serveertip
serveer 2 schelpen per persoon
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties