Marokkaanse gehaktballetjes in de tajine

  • 20-30 min.
  • Marokkaanse gehaktballetjes in de  tajine

    Marokkaanse gehaktballetjes in de tajine

    Marokkaanse gehaktballetjes in de tajine

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktballetjes:
500 g (lams)gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
2 el peterselie
1 el munt
paar blaadjes salie
1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of
½ el komijn
1 tl cayenne peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
olijfolie, om in te bakken

Voor de saus:
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
½ tl kaneel
1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten
1 sinaasappel
1 citroen
1 el harissa (pas op: heet!)
1 runderbouillonblokje
½ el suiker
4 eieren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 471,18 kcal
Koolhydraten 14,82 g
Eiwitten 33,23 g
Vetten 29,88 g

Bereidingswijze

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de kruiden fijn.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt en maak er balletjes zo groot als
een golfbal.
Bak de balletjes in de olijfolie tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en
haal ze uit de pan.
Snipper voor de saus de ui en fruit deze in de olie.
Voeg na 2 minuten de knoflook en de specerijen toe en bak deze even mee op
een matig vuur.
Voeg de tomaten toe en het sap van de sinaasappel en de citroen.
Roer de harissa, het bouillonblokje en de suiker erdoor.
Voeg de balletjes toe en laat 10 minuten met deksel op de tajine garen.
Open de tajine en breek over de saus de 4 eieren.
Laat de eieren even stollen.

Bron

Caspar Burgi

Serveertip

Serveer met Marokkaans brood

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten