
Voor de gehaktballetjes:
500 g (lams)gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
2 el peterselie
1 el munt
paar blaadjes salie
1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of
½ el komijn
1 tl cayenne peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
olijfolie, om in te bakken
Voor de saus:
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
½ tl kaneel
1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten
1 sinaasappel
1 citroen
1 el harissa (pas op: heet!)
1 runderbouillonblokje
½ el suiker
4 eieren
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de kruiden fijn.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt en maak er balletjes zo groot als
een golfbal.
Bak de balletjes in de olijfolie tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en
haal ze uit de pan.
Snipper voor de saus de ui en fruit deze in de olie.
Voeg na 2 minuten de knoflook en de specerijen toe en bak deze even mee op
een matig vuur.
Voeg de tomaten toe en het sap van de sinaasappel en de citroen.
Roer de harissa, het bouillonblokje en de suiker erdoor.
Voeg de balletjes toe en laat 10 minuten met deksel op de tajine garen.
Open de tajine en breek over de saus de 4 eieren.
Laat de eieren even stollen.
Serveer met Marokkaans brood
Caspar Burgi
zoetmusje 05-01-2013
ik zelf gebruik liever ander gehakt,maar verder vind ik het een heerlijk
gerecht.
yvonnetijsmans 23-07-2011
ga ik proberen bedankt.
smulvogel 02-11-2010
Hallo, heb je recept meegenomen en vanavond voor dinner je lamsgehakt balletjes gemaakt in de Tajine. Heerlijk!! kan hier niet makkelijk aam Marokkaanse kruiden komen, dus het alternatief gebruikt.Pittig, heerlijk recept, Thanks!!