broodpudding met bourbon

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.

Het is een recept uit de Cajun keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 g stokbrood
2 dl melk
2 eieren
150 g suiker
1 zakje vanille suiker
50 g rozijnen
75 g boter
1 dl Bourbon (Whisky)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Verwarm de over voor op 200 C. Snijd het stokbrood in plakjes en doe ze in een kom. Schenk de melk erover en laat het brood ca. 10 minuten weken.
2. Klop in een kom 1 ei met 75 g suiker en de vanillesuiker met de handmixer tot een lichtromige massa. Schep de rozijnen erdoor. Schep het broodmengsel erdoor.
3. Vet een ovenschaal (inhoud ca. 1 l) in en schep het broodmengsel erin. Bak de pudding in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingswijze

Intussen de saus maken.
4. Breng in een pan water aan de kook. Doe de boter in een steelpan en hang deze in het kokende water. Laat de boter smelten. Voeg het andere ei en de rest van de suiker toe en klop het geheel met een garde tot de saus dik begint te worden. Voeg al kloppend de Bourbon in een dun straaltje toe. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm. Serveer de saus bij de warme broodpudding.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellentje avatar

Doorsturen

Home Recepten