Ratatouille
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-09-2010
Eenvoudige Ratatouille.
Makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten!
Ingrediënten 4 personen
Olijfolie,ongeveer 4 tomaten, 1 teen knoflook,
2 uien en 2 paprikas
1 courgette en 1 aubergine
1/2 theelepel tijm en rozemarijn. Zout en peper naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 104,30 kcal |
Koolhydraten | 13,47 g |
Eiwitten | 3,53 g |
Vetten | 2,93 g |
Voorbereiding
Tomaten in heet water dompelen en dan ontvellen en in stukjes snijden. Ui snipperen. Courgette en aubergine wassen en als laatste snijden(met schil.)
Bereidingswijze
Olijfolie in de pan verhitten.
Gesnipperde ui in de pan kort daarna de blokjes paprika erbij, omscheppen en de geperste knoflook toevoegen.Daarna de courgette en aubergine (wassen en snijden) in de pan en omscheppen, 5 minuten later de stukjes tomaat erbij. Hierna de kruiden toevoegen en zachtjes laten stoven tot de groente (zacht) gaar zijn en de tomatensaus wat is ingekookt. Eventueel wat suiker erbij. Indien nodig tijdens het koken beetje water erbij. Zout en peper naar smaak.
Bron
Recept van mijn moeder uit Frankrijk.
Serveertip
De Ratatouille kan je al eerder koken dat komt de smaak ten goede. Heerlijk met pasta, frisse salade en stokbrood!
Laatste reacties
Lekker recept. Als vegetaries klaargemaakt met bruine bonen uit blik. Voor opdienen wel bestrooid met geraspte oude kaas.
Twee dagen (en twee personen) van gegeten, een plezier. Dank je!
Fijn dat jullie dit eenvoudige recept van mijn Franse moeder waarderen. Ik heb het vandaag ook weer eens gemaakt. Een heerlijk gerecht wat goed smaakt bij deze zomerse dag!
Ik wil zeer binnenkort dit gerecht eens gaan maken....ben blij dat ik de bereidingswijze heb gevonden.....heb em dan ook bewaard hoor! Dank je wel..
Voor het eerst ratatouille gemaakt. Gelukt was het zeker, en het was duidelijk beschreven, klasse! Maar het gerecht zelf is niet zo speciaal. Dit hoort zo I know, maar wilde de ratatouille juist eruit laten springen als smaak maker van de maaltijd, maar dat moet je kennelijk niet doen. Ga het zeker nog wel eens maken als een bij gerecht bij een lekker dinneetje. Thanx voor het recept, heb hem toegevoegd hoor! Greetz Jurrie