1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Aardappelsalade
  6. Turkse aardappelsalade

Turkse aardappelsalade

Door: planco

  • Turks, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2010

Ingrediënten 4 personen


6 aardappels (vastkokers)
1 ui
1/2 komkommer
1 eetl. mosterd
ca. 175 ml dikke yoghurt
2 tomaten
1 teen knoflook
2 eetl. muntblaadjes
1 theel. cayennepeper
10 zwarte olijven zonder pit
8 stelen (platte) peterselie


Turkse aardappelsalade
Turkse aardappelsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels. Snipper de gepelde ui. Snijd de gewassen, ongeschilde komkommer in blokjes. Roer de mosterd door de yoghurt. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Hak de knoflook en de muntblaadjes fijn.

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Schep de komkommerblokjes, ui, knoflook, cayennepeper, munt en mosterdyoghurt door de aardappelblokjes. Schep dit mengsel in een schaal. Leg de tomaatpartjes om de salade. Garneer de salade met olijven. Leg de hele takjes peterselie op de salade

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top