Druiven taart

  • Grieks, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2010
  • Druiven taart

    Druiven taart

    Druiven taart

Taart met blauwe of groene druiven of beide.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor het deeg:
150 gr meel
80 gr roomboter
50 gr poedersuiker
mespunt zout
40 gr water
1 ei dooier
kristal suiker

Voor de vulling:
800 gr druiven zonder pit (soultanines als verkrijgbaar)
20 gr roomboter
100 gr poedersuiker
30 gr meel
1 ei
40 gr creme fraiche of slagroom
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 237,25 kcal
Koolhydraten 34,60 g
Eiwitten 3,08 g
Vetten 9,15 g
Benodigdheden
Mixer, plastic folie, taart vorm 33X10 of rond diam. 24 cm, deegroller, boter pan, mes

Voorbereiding

Het deeg:
150 gr meel, 80 gr roomboter in kleine stukjes,50 gr poedersuiker en zout in de bowl van de mixer doen, mix goed door elkaar, voeg water toe en mix tot er een gladde bal deeg is , ( het kan ook met de hand gekneed worden is echter niet nodig).
Doe de bal in plastic folie en zet 1 uur in de ijskast.

De vulling:
Als de druiven pitten hebben moeten die er uitgehaald worden, doe de druiven in een bowl, voeg de gesmolten boter toe, goed mengen zodat de druiven overal met boter bedekt zijn.
Voeg meel en poedersuiker toe en meng door elkaar, zet opzij.
In een bowl mengen we het ei en de creme fraiche of slagroom.

Bereidingswijze

De oven voor verhitten tot 170 C.
Indien metalen taartvorm wordt gebruikt deze met boter insmeren en met wat meel besprenkelen.
Met de deegroller rollen we het deeg uit zodat de bodem en randen bedekt zijn en er nog ca 2-3 cm over hangt.
Doe de deeglap in de vorm en druk goed aan.
Met een vork op diverse plaatsen in prikken.
Giet nu het ei/room mengsel over het deeg, hierop de druiven over het hele oppervlak verdeelt.
Sla nu het overstekende deeg naar binnen zodat er rondom een rand is die we met de eidooier besmeren.
Bak 45 min .
Haal uit de over laat enige minuten afkoelen en besprenkel met kristal suiker.

Bron

Oma Kalliroi

Serveertip

Lauw warm of koud serveren.

Laatste reacties

janneke_k avatar
janneke_k 08-07-2013

bedankt voor dit lekkere recept, ik ga het binnenkort maken en zal je laten weten hoe het geworden is. Ziet er heerlijk uit. groetjes Janneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten