1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Taart
  6. Druiven taart

Druiven taart

Door: migobgr

  • Grieks, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2010

Ingrediënten 12 personen


Voor het deeg:
150 gr meel
80 gr roomboter
50 gr poedersuiker
mespunt zout
40 gr water
1 ei dooier
kristal suiker

Voor de vulling:
800 gr druiven zonder pit (soultanines als verkrijgbaar)
20 gr roomboter
100 gr poedersuiker
30 gr meel
1 ei
40 gr creme fraiche of slagroom


Verder heb je nodig


Mixer, plastic folie, taart vorm 33X10 of rond diam. 24 cm, deegroller, boter pan, mes

Druiven taart
Druiven taart

Taart met blauwe of groene druiven of beide.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het deeg:
150 gr meel, 80 gr roomboter in kleine stukjes,50 gr poedersuiker en zout in de bowl van de mixer doen, mix goed door elkaar, voeg water toe en mix tot er een gladde bal deeg is , ( het kan ook met de hand gekneed worden is echter niet nodig).
Doe de bal in plastic folie en zet 1 uur in de ijskast.

De vulling:
Als de druiven pitten hebben moeten die er uitgehaald worden, doe de druiven in een bowl, voeg de gesmolten boter toe, goed mengen zodat de druiven overal met boter bedekt zijn.
Voeg meel en poedersuiker toe en meng door elkaar, zet opzij.
In een bowl mengen we het ei en de creme fraiche of slagroom.

Bereidingswijze

De oven voor verhitten tot 170 C.
Indien metalen taartvorm wordt gebruikt deze met boter insmeren en met wat meel besprenkelen.
Met de deegroller rollen we het deeg uit zodat de bodem en randen bedekt zijn en er nog ca 2-3 cm over hangt.
Doe de deeglap in de vorm en druk goed aan.
Met een vork op diverse plaatsen in prikken.
Giet nu het ei/room mengsel over het deeg, hierop de druiven over het hele oppervlak verdeelt.
Sla nu het overstekende deeg naar binnen zodat er rondom een rand is die we met de eidooier besmeren.
Bak 45 min .
Haal uit de over laat enige minuten afkoelen en besprenkel met kristal suiker.

Serveertip

Lauw warm of koud serveren.

Bron

Oma Kalliroi



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top