500 gram runderlappen of -poulet
1 rode paprika
2 uien
klein blikje tomatenpuree
pakje tomato fritto of blik gepelde tomaten (400 gram netto)
2 teentjes knoflook
3 bouillonblokjes rundvlees
2 theelepels majoraan
2 theelepels karwijzaad (kummel)
2 kleine gedroogde chilipepers
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
1,5 liter water
zout en peper
ongeveer 250 gram aardappelen
evt. runderschenkel
Soeppan,theezeefje
Een heerlijke rijk gevulde soep die je naar smaak kunt aanpassen.
Snijd paprika, uien, vlees, aardappelen zo grof of fijn naar eigen smaak. Om vervelende verrassingen te voorkomen kun je het beste de chilipepers, knoflook en karwijzaad in het thee-ei of theezeefje doen. Als de soep klaar is kun je namelijk alles in 1 keer verwijderen.
Doe alle ingrediënten in een grote soeppan, voeg het water toe. Het theezeefje of thee-ei hang je aan de zijkant van de pan zodat de chilipepers, knoflook en karwijzaad ook kunnen meekoken. Breng de soep aan de kook en matig het vuur. De soep ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes laten pruttelen. Haal het theezeefje of thee-ei uit de pan, verwijder de runderschenkel en maak de soep af met peper en zout (naar smaak).
Lekker met vers (stok)brood en (kruiden)boter
Je kunt de soep eventueel nog rijkelijker maken door er bijvoorbeeld blikje champions aan toe te voegen, wortel of nog wat groene of gele paprika. Voor de liefhebbers van soep zonder aardappels: dit kan heel goed, soep is dan iets dunner.
Spar receptenfolder
ruthbrock 05-09-2010
hoi, ik heb dit recept geprint, we zijn dol op soep hier in huis en deze soep lijkt me echt goed. je hoort het nog als ik hem gemaakt heb. groetjes ruth en een fijne zondag