1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panna cotta met bramencompôte

Panna cotta met bramencompôte

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2010

Ingrediënten 6 personen


Voor de Panna Cotta:
3 blaadjes witte gelatine -
1 vanillestokje -
400 ml slagroom -
40 gram suiker -
100 gram mascarpone -
1 theelepel geraspte citroenschil
Voor de bramencompôte:
500 gram bramen -
60 gram suiker -
1/2 theelepel maïzena -
1 theelepel geraspte sinaasappelschil -
eventueel een scheutje bramenlikeur


Verder heb je nodig


6 vormpjes of kopjes voor de panna cotta -
zeef

Pannacottabramen

Romige Panna Cotta met bramencompte

Romige Panna Cotta met bramencompte
Panna cotta met bramencompôte
Panna cotta met bramencompôte

De combinatie van de heerlijke romige panna cotta met de zoetzure bramensaus is verrukkelijk!! Ik heb aan het originele recept nog wat likeur toegevoegd, maar zonder is de bramencompote natuurlijk ook heel lekker. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het viel heel erg in de smaak. Je kunt alles een dag tevoren voorbereiden, dus bij een etentje heb je je handen vrij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de Panna Cotta:Gelatine in koud water weken. Vanillestokje in de lengte doorsnijden en het merg eruit schrapen.
Slagroom. suiker, vanille-rasp en vanillestokje in een pan aan de kook brengen. Zeven.
Gelatine goed uitknijpen en in de warme vanille-room goed oplossen. Minsten 30 minuten af laten koelen.
Mascarpone goed los roeren en samen met de citroen-rasp door de afgekoelde vanilleroom mengen. Room direct over 6 vormpjes verdelen en minstens 5 uur in de koelkast zetten (beter nog een nacht!).
Voor de Bramencompôte:
Suiker in een pannetje goudbruin karamelliseren. De helft van de bramen en 5 eetlepels water toevoegen en met deksel op de pan plm. 5 minuten goed doorkoken tot de suiker is opgelost.
Bramen zeven en de sap opvangen. Bramen heel goed uitdrukken tot er bijna niets meer over is.
Maïzena in wat water oplossen en de sap daarmee binden.
Saus wat laten afkoelen. Sinaasappelrasp en rest bramen en eventueel een scheutje likeur door de saus roeren. Alles koel wegzetten.

Bereidingswijze

Vormpjes met panna cotta even in een warm waterbad houden. Crème met een mes rondom van de vormpjes losmaken. Op een bord storten. Rondom de bramencompôte verdelen.

Serveertip

Garneren met citroenmelisse en een toefje slagroom.

Bron

Essen und Trinken 9/96



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top