Marokkaans stamppotje

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2010
  • Marokkaans stamppotje

    Marokkaans stamppotje

    Marokkaans stamppotje

Een verwarmend Hollands-mediterraan stamppotje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g biologisch rundergehakt
1 theel. gemalen kaneel
2 theel. gemalen komijn
2 theel. milde paprikapoeder
1 ei, losgeklopt
4 eetl. paneermeel
zout, versgemalen peper
ca. 4 eetl. olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g netto)
½ theel. kurkuma (geelwortel)
2 theel. bruine suiker
(event. 1 theel. oranjebloesemwater)
800 g kruimige aardappels, geschild
schil van ½ biologische citroen, fijngeraspt
60 g platte peterselie en 30 g koriander, blaadjes fijngehakt
extra vierge olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een braadpan (of tajine).

Voorbereiding

Kneed het gehakt goed door met kaneel, komijn, paprikapoeder, ei, paneermeel, zout en peper. Laat 30 min. rusten.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan (of tajine). Bak eerst de ui en 2/3 van de knoflook ca. 5 min. op laag vuur, voeg dan de bliktomaten, geelwortel, suiker, oranjebloesemwater, zout en peper naar smaak toe. Laat ca. 25 min. op laag vuur sudderen.

Rol intussen kleine balletjes van het gehakt. Doe ze bij de tomatensaus en laat nog ca. 20 min. sudderen, schep ze af en toe om. Stamppot: kook de aardappels gaar en stamp ze smeuiig met een flinke scheut olijfolie, de rest van de knoflook, citroenrasp en zonodig nog wat kookvocht. Schep de koriander en peterselie erdoor, maak op smaak af met zout en peper en serveer met de gehaktballetjes.

Bron

Loethe Olthuis --> http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/marokkaans_stamppotje.html

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 12-09-2010

Ik heb het vorige week gemaakt (niet in de slowcooker) en het smaakte uitstekend. Ik heb er minder koriander in gedaan (smaken verschillen nu eenmaal) en verder precies het recept gevolgd. Wij vonden het lekker en ik maak dit beslist meer, dank je wel voor dit recept. Groetjes, Louise

nikitaanneke avatar
nikitaanneke 03-09-2010

ziet er erg lekker uit,bedankt

alidada avatar
alidada 01-09-2010

Alle ingrediënten die in dit recept staan vind ik lekker (behalve koriander,daar ben ik niet zo gek op). Ik denk dat ik dit ga proberen in mijn slowcooker. (behalve de puree..- grapje- :) Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten