Romeins rundvlees uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2010
  • Romeins rundvlees uit de oven

    Romeins rundvlees uit de oven

    Romeins rundvlees uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr. magere runderlappen
2 el. balsamicoazijn
3 el. olijfolie
zout, peper
2 tl. gedroogde oregano
200 ml. gezeefde tomaten (pakje)
150 ml. bouillon van tablet
100 ml. rode wijn
8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
4 tomaten in parten
2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
200 gr. mozzarella, in plakjes
3 el. gehakte peterselie
(ovenschaal met deksel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dit gerecht kan ook in de slowcooker of römertopf klaargemaakt worden.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170*C. Leg het vlees in de ovenschaal. Meng balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en oregano. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat 15 min. intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn zonder te koken en giet dit mengsel op het vlees. Schuif het gerecht met deksel in het midden van de oven. Stoof het vlees in ca. 2,5 uur gaar.
Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 min. toe.

Bron

boodschappen

Serveertip

Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooid met peterselie.
Bevat p.p.
480 kcal.
53 gr. eiwit
24 gr. vet
9 gr. khd.

Laatste reacties

mobiel_1381426313 avatar
mobiel_1381426313 20-02-2019

Heerlijk, ik voeg er gezeefde tomaten met basilicum, pot voor spaggethi, van Jamie olover toe. Heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten